Каталог квітів

Таємниці значення квітів у букеті: кількість, колір та розміри

05 Грудня 2018, Ср
Таємниці значення квітів у букеті: кількість, колір та розміри

Мова квітів на перший погляд здається легкою та зрозумілою. У кожного в голові є свої асоціації, які загалом і дають те чи інше значення всім квіткам. Кожен букет – це індивідуально оформлені квіти, які мають свої особливості (розмір, колір, вид). І при виборі букета необхідно читати мову квітів, щоб правильно висловити свої привітання, свої почуття або схильність. Але далеко не всі знають цю мову, тому зараз ми постараємося про неї розповісти та допомогти Вам у майбутньому грамотно вибирати букети квітів.

Значення квітів у букеті: основні критерії позначень

Квіти – це унікальні, створені природою рослини, що мають тисячі видів. І абсолютно кожна квітка має своє значення, навіть у букеті. І нам потрібно зрозуміти, а по чому визначають значення квітів?

  • Колір;
  • Кількість;
  • Розміри.

Три основні критерії, за якими і можна сказати, що означає та чи інша квітка. Навіть у букеті необхідно звертати увагу на всі деталі та дрібниці. Є прикраси (декор), потрібно його оглянути, якого він кольору, чи вливається в загальну картину і чи доповнює букет.

Ще варто відзначити, що значення букетів квітів дуже різне і в різних культурах можна зустріти різні значення однакової квітки. Так що при покупці букету врахуйте культуру тієї людини, кому збираєтесь дарувати букет.

Значення кольору квітів у букеті

Колір – це найпростіший критерій, за яким багато хто і надає значення всьому букету. Основні кольори в букеті та їх значення:

Колір Значення
Синій Вірність
Блакитний Світ та віра в майбутнє
Зелений Надія
Білий Чистота, невинність
Червоний Кохання, пристрасть
Фіолетовий Багатство, дружба
Жовтий Повага, турбота

Це основні кольори квіток, але бувають десятки відтінків, і зрозуміти точне значення часом дуже складно. Наприклад, білий – це невинність і чистота, а бежевий відтінок – це ніжність та юність. Грані дуже тонкі, але більшість тих, хто отримують букети, обов'язково думають про їхнє значення і іноді приходять до дуже дивних висновків, які не відповідають дійсності. Щоб не потрапити в таку ситуацію, читайте наступні значення квітів.

Значення кількості квітів у букеті

Кількості квітів у букеті надають дуже великого значення, і не тільки оцінюючи вартість, але й для з'ясування того шифру, який закладений у букеті.

Кількість квітів у букеті Значення
Один Симпатія, увага та повага
Три Серйозна симпатія, часто дарують на побаченні
П'ять Означають кохання, прихильність
Сім Сильна і міцна любов,
П'ятнадцять Дружба, подяка, симпатія
Двадцять п'ять Кохання, заручини, пропозиція руки та серця
Сто один Незагасне кохання назавжди

Значення розміру букета квітів

Якщо в букеті багато різних квітів і підрахувати немає можливості, тоді дивляться на його розмір. І ширина, і висота букета означає, наскільки важлива людина. Тут не грає ролі вартість, а більше букет на вигляд, чи зручно його тримати в руці, наскільки він об'ємний і високий. Габаритні букети квітів і виглядають набагато пишнішими, і багатшими.

Якщо є бажання розповісти людині про свої почуття, тоді дарують високі квіти, тому часто й беруть троянди, бо вони дуже елегантні. За розміром букета ще характеризують саму людину. Якщо букет невеликих розмірів, акуратний і не має особливих екзотичних кольорів, тоді людина спокійна, сором'язлива і закрита. Креативні люди найчастіше дарують унікальні, незвичайні букети із фруктів, овочів, або беруть лише екзотичні квіти.

Значенню квітів у букеті присвячують цілі книги, оскільки ця мова дуже велика і вміщує в собі сотні нюансів. Але навіть за такими підказками, як у цій статті, Ви можете зрозуміти, що означає той чи інший букет квітів. А якщо не впевнені, тоді звертайтеся до нашої Студії флористики Elflora, в якій Вам дадуть професійні поради щодо вибору букета та їх значення.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Замовник (Ім'я)*
Email
Введіть коментар*
Доставка по Кропивницькому
100% гарантія якості
Індивідуальне оформлення
Самовивіз зі студії